Bizim Çubuk Turşuları’nın Başkenti olarak bilinen Ankara’nın Çubuk ilçesinde yeşil altın olarak bilinen salatalık hasatı başladı. 

Genç sporcular tarafından ekimi yapılan sebze tarlasındaki temsili salatalık hasatına sporcuların yanı sıraubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da katıldı.


Çengelköy bademi cinsi özel turşuluk salatalıkları sporcularla toplayan Belediye Başkanı Demirbaş ve Özcan, hem hasadın hem de turşu üretiminin hayırlı olmasını diledi.


Bizim Çubuk Turşularında Hedef 50 Bin Ton Üretim


Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, dünyaca ünlü patentli ve coğrafi işaretli Bizim Çubuk Turşuları’nın yapımına başlandığını belirterek, bu yıl hedefin yaklaşık 50 bin ton salatalık hasat edilerek, 50 bin ton turşu hazırlamak olduğunu söyledi.


Bizim Çubuk Turşuları’nın ve turşuluk sebze üretiminin çok büyük bir sektör haline geldiğini ifade eden Demirbaş, turşuya talebin, hem yurt içinde hem de yurt dışında arttığını belirtti.


Pandemi nedeniyle özellikle internet satışlarının arttığını vurgulayan Başkan Demirbaş, şunları söyledi:


“Bu sene ilçede hedefimiz 50 bin ton turşu üretmek ve bunun yaklaşık yüzde 25'ini ihraç etmek. Tüm çiftçilerimize hasatın bereketli olmasını diliyorum. Pandemi sürecinde tarımın ve tarım ürünlerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı." 


-Festival öncesi ilk turşular kuruldu


AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan da Bizim Çubuk Turşusu’nun Türkiye'de ve dünyada meşhur olduğunu aktararak, ilçede hasatın başlaması ile turşu kurulumunun da başladığını belirtti.


Tüm üreticilere salatalık ve turşu üretiminde bereket dileyen Özcan, geçen seneden daha fazla üretim ve ihracat gerçekleşmesi temennisinde bulundu.


Konuşmaların ardından Bizim Çubuk Turşuları’nın üretildiği Çubuk Ev Tipi Turşu Üretim yerinde yeni sezonun ilk turşusu, Demirbaş ve Özcan tarafından kuruldu.


Programa AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, belediye meclis üyeleri, turşu üreticileri, çiftçiler ve sporcular katıldı.