Turşu, kavimler yoluyla Orta Asya’dan dünyaya yayılmıştır.

Turşu genelde ülkemizin her yöresinde yapılır, ama Çubuk Turşusu dünyaca ünlüdür. Yaklaşık 30’dan fazla çeşidi bulunan Bizim Çubuk Turşuları’nın bazı ürünleri çok daha fazla ön palana çıkmıştır.


Mesela salatalık turşusu, karışılık turşu, erik turşusu, pancar turşusu, bamya turşusu, batlıcan turşusu, acı biber turşusu, kelek turşusu sevilerek tüketilmektedir. Mesela fasulye turşusu da meşhurdur ve kavurmasıda yapılır. Mesela Çubuk turşularından patlıcan, acur, biber turşuları da çok meşhurdur.


Turşularımız nasıl oluşuyor?

Bizim Çubuk Turşularını doğal, organik sebze ve meyvelerinden doğal fermantasyon yöntemiyle yapıyoruz.
Belirli miktarda kaya tuzu ve bizim kendimize has probiyotik mayamızla beraber ürünü 45 güne kadar fermantasyona bırakıyoruz.
Fermantasyon sonucu çıtır çıtır, kıtır kıtır mis gibi sağlığa faydası saymakla bitmeyen probiyotik turşular oluşuyor.

Turşular size nasıl ulaşıyor
Sipariş verdiğiniz turşular tartılıp isteğe göre cam veya pet bidonlara koyuluyor, sonrasında içine turşu suyu koyuluyor ardından sızdırmazlık testleri yapılıp kapakları iyice sıkılıyor.
Turşuların içine koyduğumuz turşu suyunu sakın dökmeyin, turşunuz bittikten sonra içebilirsiniz. İçmenizi tavsiye ettiğimiz turşu sularımız şifa kaynağıdır. Farklı turşularından karışımlı gurme turşu suyumuzdan tatmak istiyorsanız o zaman turşu suyunu ayrı sipariş etmelisiniz.