Ankara’nın Çubuk ilçesinde üretilen ev yapımı probiyotik fermente Bizim Çubuk Turşularının saymakla bitmek bilmeyen faydaları bulunuyor. Yüz yıllardır bu faydaları test edile edile tecrübe edile edile nesileden nesile aktarılmaktadır. Lokman Hekim’inden İbni Sinası’na hatta günümüzdeki Canan Karatay gibi konusunda  uzman tüm hekimler turşunun faydaları üzerine hem fikirlerdir. Ankara Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuz Öztürk'de ev yapımı katkısız turşunun bir çok faydası olduğunu söyledi. Ayrıca bir çok uzman da eserlerinde probiyotik ve fermente turşuların faydalarını anlatmışlardır. Hatta bir zamanlar tedavi de bile turşu kullanılmıştır. 


Gelelim Ev Yapımı doğal katkısız Turşuların Faydalarına


BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR


Turşu içerdiği ürünler sayesinde bütüncül olarak bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor. Bu koruyucu etkinliği hem içeriğindeki probiyotik bakteriler hem de turşuyu oluşturan sebze ve meyvelerin kendi özellikleri ile oluyor. Fermente bir yiyecek olduğu için yararlı bakteri açısından zengin. Bu yararlı bakteriler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlıyor ki güçlü bir bağırsak florası güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına geliyor.


Turşu ile gelen yararlı bakteriler aynı zamanda bağırsaklarda K vitamini yapımına destek oluyor. K vitamini ise yaralanmalar sonrasında kanın pıhtılaşmasında rol alan bir vitamin. Ayrıca tiamin, riboflavin gibi B grubu vitaminlerine katkı sağlıyor. Tiamin sinir sisteminin korunması ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olurken, depresyona karşı koruyucu görev üstlendiği bilinmektedir.. Hem tiamin hem riboflavin karbonhidrat ve yağ metabolizmasında rol oynuyor.


KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR


Ankara Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuz Öztürk'e göre, ev yapımı katkısız turşular (Bizim Çubuk Turşuları gibi) yüksek miktarda lif içerdiğinden özellikle yemekle beraber yenildiğinde öğünün mideyi terk etme süresi yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.


KRAMPLARI AZALTIĞI BİLİNİYOR


Ankara Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuz Öztürk'e göre egzersiz sırasında terle birlikte birçok mineral kaybı da yaşanıyor. Bu durum dehidratasyona yani sıvı kaybına neden olduğu biliniyor. Hem turşu hem de turşu suyunun kaybolan sıvı ve mineralleri yerine koymanın hızlı bir yolu olduğunu söylüyorlar.


KANSERE KARŞI KORUYUCU OLDUĞUNU 


Yine uzmanlara göre turşu yapımında kullanılan sebzelerin her biri ayrı bir antioksidandan bakımından zengindir.  Bu nedenle de serbest radikallere karşı zengin antioksidan kapasiteyle mücadele ediyorlar.


METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR


Sıkı durun Bizim Çubuk Turşuların zayıflattığını biliyor musunuz? Ankara Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuz Öztürk'e göre, turşuda bulunan sirke kaynaklı asetik asitin vücutta yağ depolamasını önlediği bazı hayvan çalışmalarında kanıtlanmış. Hatta bu konuda çok sayıda makele de varmış. Turşunun hem metabolizmayı hızlandırıcı etkisi hem kabızlığa karşı etkili olması hem de düşük kalorili olmasından dolayı diyet yapanların zayıflamasına yardımcı oluyor. Lifli bir besin olması tokluk süresini uzatarak da ayrıca bu sürece destek sağlıyor.


BİZİM ÇUBUK TURŞULARI KABIZLIĞA KARŞI ETKİLİ


Ankara Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuz Öztürk'e göre en çok etkili olduğu bir konu da kabızlık sorunu. Turşu yiyen bir kişide hem çok lifli yapısıyla hem de içeriğindeki fermente bakterilerle bağırsak sağlığını korur. Yararlı bakteriler sayesinde bağırsak dotudur turşu. Bağırsak florasının sağlığı, bağırsak hareketlerinin düzenli olması açısından elzem.


KALP DAMAR HASTALIKLARINA KARŞI KORUYOR


Yine uzmanların görüşüne göre sağlıklı kişilerde turşu tüketimi kalp damar hastalıklarına karşı koruyor. Beslenme ve Diyet Uzmanlarına göre 



Turşu birçok yararlı bakteri barındırıyor ve bu bakteriler bağırsak florasını düzenliyor. Bağırsak florasındaki probiyotik bakterilerin yoğunluğunun ve çeşidinin artması kalp damar hastalıklarına karşı koruyor.


Online Sipariş Vermek İçin Tıklayın:


Bizim Köy Sepeti www.bizimkoysepeti.com

Bizim Çubuk Turşuları www.bizimcubuktursulari.com

@bizimkoysepeti 


Telefon İle Sipariş İçin İletişim: 0552 808 35 37



Dünyanın en büyük arama motoru Google'den bizim isteğimiz, fabrikasyon turşuları değil, bizim gibi ev yapımı yöresel köy ürünlerine arama motorunun baş sayfasından getirmesidir.