Bizim Çubuk Turşularından Turşu Suyu

Gerçek bir deneyim mutlaka sonuna kadar okuyunuz…

Erkek arkadaşı atletizm koşusu yapan genç bir kadının Bizim Çubuk Turşuları tarafından üretilen turşu suyuyla ilgili deneyimleri gerçekten uygulamaya değer!


Geçen sene elinde bir paket turşu suyuyla eve dönen sporcu sevgilisini gören Ileana Bronet şaşkınlıkla bu durumun nedenini sormuş.

Turşu Ilena tarafından çok sevilse de sporcu sevgilisinin neredeyse tiksindiği bir gıdaymış. Ama gelin görün ki spor hocası tarafından önerilmiş. Ilena da spor hocasının neden öğrencilerine egzersizle birlikte turşu suyu önerdiğini merak etmiş. Kısa bir süre önce kendisi denemeye karar vermiş.


Bizim Çubuk Turşuları Tarafından üretilen Turşu Suyu'nun Faydaları


Bizim Çubuk Turşularının ve Bizim Çubuk Turşuları tarafından üretilen Turşu suyunun saymakla bitmeyecek kadar yararı var!

Turşu suyunun ilk yararı nedir? 

Kas kramplarını hafiflettiği bilinir. Medicine & Science of Sports & Exercise'de yayınlanan bir araştırmaya göre, turşu suyu elektrikle uyarılmış kas kramplarını inhibe ediyor.

Turşu suyunun bir diğer yararı ise, egzersiz sırasında güçlü kalmanıza yardımcı olmasıdır. Terleme sırasında kaybettiğiniz elektrolitlerdir, Turşu suyundaki sodyum ve potasyum egzersiz yaparken vücudunuzu en üst seviyede tutmaya yardımcı olduğu biliniyor. 

Yağ içermediğini de belirtmek önemlidir! 

Spor yapan birçok kişi egzersiz sırasında desteklemesi için oldukça fazla şeker içeren yüksek kalorili içecekleri seçiyor. Gerçekten kilo vermeye çalışıyorsanız, turşu suyu diğerlerinden çok daha iyi bir seçenek olduğu biliniyor.


Bioscience, Biyoteknoloji ve Biyokimya'da yapılan bir araştırmaya göre, sirke (turşu suyunda çok miktarda bulunur), günlük tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olduğu biliniyor - bu nedenle de turşu suyu, kilo verme çabalarına yardımcı olabilir.

Turşu suyu ayrıca kansere neden olan serbest radikallere karşı savaşan birçok antioksidan içerir, diye açıklıyor Rice Üniversitesi. Daha da açık olmak gerekirse salatalık turşusu güçlü antioksidanlar olan A vitamini ve E vitamini içerir. Sadece bu nedenle bile turşu suyu tüketilmelidir. 

Bizim Çubuk Turşuları tarafından üretilen turşu suyu fermente bir gıda olduğundan, sindirim sistemi için faydalıdır ve bağırsak sağlığını iyileştirebilir.

Hakiki sirke ayrıca ağız kokularının giderilmesine yardımcı olur, bu nedenle turşu suyunun da tertemiz bir nefes yaratacağını söyleyebiliriz.

Son olarak, turşu suyu kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olabilir. Journal of Diabetes Research dergisinde yayınlanan bir araştırma, yemekten önce tüketilen sirke, yemekten sonra tip 2 diyabetlilerde kan şekeri düzeylerinin düzenlenmesine yardımcı olduğunu gösterdi.


Hadi Ileana Bronet’in 7 günlük turşu suyu deneyimini kendisinden dinleyelim 


Evet, bu kadar denmeli bilgiden sonra 7 gün boyunca günde sadece bir bardak turşu suyu içip etkilerini bizzat deneyimlemeye karar verdim.

Bizim Çubuk Turşuları’ı kıtır kıtır yemeyi seviyorum ama yalan söylemeyeceğim - turşu suyundan pek hazzetmezdim.

Ancak önyargım yüzünden fazla tuzlu olabileceğini düşündüğüm turşu suyu içinde çok miktarda sirke olsa da, çok asitli tadı yoktu.

Sonuçta 7 gün turşu suyu içmeye alıştım. İşten sonra 2 saat boyunca spor yaptım ve hiç kas ağrım olmadı!

Bugünkü şimdiye kadar yaptığım en ağır egzersizdi ancak hiçbir ağrı hissetmedim. Turşu suyunun bunda ne kadar etkisi var emin değilim.

Erkek arkadaşım turşu suyundan ne kadar tiksinse de ben alıştım.

Söylendiğine göre, onu öpmeye çalıştığımda kaçmadı, ki bu beni turşu suyunun nefes kesici faydalarının kesinlikle çalıştığına inandırdı. (Ağız kokusu yapmıyormuş)

Artık turşu suyu deneyiminin sonuna yaklaştığım için mutluyum! (Hoşlanmadığım için değil, normal bir kişi gibi turşu yemek için sabırsızlıkla beklediğim için) Genel olarak kesinlikle bir başarılıydı ancak her gün içebilmek için yanımda taşımaktan bıkmıştım.


Gözlemleyebildiğim Sonuçlar

Turşu suyunun kan şekerimi düzenlemeye yardımcı olup olmadığını, serbest radikallerle mücadele etmesini veya kilo vermemde yardımcı olup olmadığını söyleyemem ancak kas kramplarım ve ağız kokusu konusunda yardımcı oldu.

En fazla etkisini gördüğüm alan egzersizlerdi. Bu yüzden bir dahaki sefere spor içeceği düşünürken turşu suyunu aklımda tutacağım.

Bir arkadaşıma turşu suyu önerir miydim? KESİNLİKLE! Açıkçası bunu turşu sevenlere tavsiye ederim.

Tekrar turşu suyu içer miyim? Evet, ama muhtemelen sadece egzersiz öncesi veya sonrasındaki bir içki olarak. Diğer faydalarından ziyade kas kramplarım veya acıyı önlemek ve rahatlatmak için kesinlikle turşu suyu içeceğim.

Siz de Bizim Çubuk Turşuları’nın ürettiği turşu suyunun yararlı olduğunu düşünüyorsanız arkadaşlarınızla paylaşın.


Not: Turşu Suyu İlaç değildir. Sadece takviye edici gıdadır. 


KATKISIZ • DOĞAL • PROBİYOTİK


TURŞU • MARMELAT • REÇEL • SİRKE • SALÇA

Yağmur YİĞİNER

Bilgi İçin: 0552 808 35 37 

Sipariş için: www.bizimkoysepeti.com 


Dünyanın en büyük arama motoru Google'den bizim isteğimiz, fabrikasyon turşuları değil, bizim gibi ev yapımı yöresel köy ürünlerine arama motorunun baş sayfasından getirmesidir.