Turşu suyu ile zayıflanır mı? Diye söyleyenleriniz olabilir. Ama bu tamamen uzmanların araştırmalarına dayanıyor. 

Şimdi size çok keyif alarak kilo verme hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak turşu suyu ile zayıflama metodundan bahsedeceğiz.


Turşu hepimizin sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan hemen hemen her yemeğe son derece uyumlu bir şekilde eşlik ederek yakışan bir üründür.Ama unutmayın mutlaka Bizim Köy Sepeti tarafından üretilen ve satışa sunulan Bizim Çubuk Turşuları olmalıdır. Bu özel lezzet Bizim Çubuk Turşuları’nın özellikle Türk mutfağında son derece önemli ve özel bir yeri vardır. Gerçi şimdilerde tüm dünyada adından sıkça bahsedilmektedir. 


Birçoğumuz turşuyu yemeklerin haricinde de leblebi gibi atıştırmalık niyetine tüketiriz. Peki bu özel lezzetin bir gün kilo vermenize yardım edebileceği hiç aklınıza gelmiş miydi?


Hepimizin çocukluğundaki turşu suyu tüketme alışkanlığı günümüzde yerini sağlıksız gazlı içeceklerin ve konsantre suların işgaline bıraktı. Bu durum hem sağlığımızı hem de kilo dengemizi son derece olumsuz şekilde etkiledi. Artık sıvı tüketme ihtiyacı hissettiğimizde turşu suyu akla en son gelen seçenekler arasında yer alıyor. Siz de aşırı kilolu olduğunuzu düşünüyor ve sağlığınıza dikkat etmek istiyorsanız bu alışkanlığı tersine çevirmelisiniz.

Turşu Suyunun Diyetlere ve Sağlığa Faydalı Etkileri

  • Çok güçlü bir antioksidandır.
  • Turşu suyu sinir sistemi için oldukça faydalıdır.
  • Kalp ve damar sağlığını korumada etkilidir.
  • Bağışıklığı güçlendirerek mevsimsel enfeksiyonlara karşı vücudumuzun direncini arttır.
  • Fermente bir ürün olması nedeniyle sindirim sistemi için sağlıklıdır.
  • Metabolizma hızını arttırır.
  • Turşu veya turşu suyunun ev yapımı turşu olmasına özen gösteriniz. 


Turşu Suyu Nasıl Kilo Verdirir?

Siz de hayatınızdaki sporcu içecekler, enerji verdiğini öne süren içecekler ve gazlı içecekleri çıkartıp onun yerine turşu suyunu ekleyin ve turşu suyu ile zayıflayın!
Günlük olarak tüketilen turşu suyu metabolizmayı hızlandırıp vücut ısısını arttırarak kilo verme süreçlerinde diyetlerinize destek verir. Metabolizmanın hızlanması daha hızlı kilo yakmasını sağlar ve bu da kilo verme süreçlerinde oldukça önemlidir. Bu nedenden dolayı turşu suyuna her geçen gün diyet listelerinde daha sık yer verilmektedir.
Turşu suyuyla kilo vermeye karar verdiğinizde en çok dikkat etmeniz gereken nokta ne kadar tüketeceğinizdir. Fazla miktarda turşu ürünü tüketmeniz kilo vermeniz bir yana rahatsız olduğunuz kiloların daha da artmasına neden olabilir. Bu durumun yanı sıra fazla turşu suyu tüketimi içerdiği yüksek orandaki tuz nedeniyle sağlığınızı da olumsuz etkiler. Her gün küçük miktarlarda turşu suyu tüketmeniz yeterlidir. Bu sebeplerden dolayı günlük olarak belirlediğiniz turşu suyunu aşmamaya azami derecede özen göstermelisiniz.

Not: Unutulmamalıdır ki turşu veya turşu suyu ilaç değildir. Takviye edici gıda ürünleridir. 



TURŞU SUYU ZAYIFLATIR MI? TURŞU SUYU İLE NASIL KİLO VERİLİR?

Naturel probiyotik olan Bizim Köy Sepeti ürünlerinden Bizim Çubuk Turşuları’nın turşuları kadar suyu da kıymetli. Ödem attırıcı bir özelliğe sahip olan turşu suyu nizamlı ve ölçülü tasarrufuyla yağ yakımını pratikleştirmektedir. 

İçerisindeki tuz ölçüsüne orantıyla dikkat edilmesi gereken turşu suyunda bir çay bardağı ya da 3/4 su bardağı kadar tüketim önerilmektedir. Tansiyon rahatsızlıklarına rağmen muhakkak diyetisyen ya da hekim denetiminde ilerlenmesi gereken turşu diyetinde dikkat etmeniz gereken birtakım hususlar var. 

-Diyette turşu suyu tüketiminde nelere dikkat edilmeli? İşte o unsurlar…

1- İçerisindeki asitlerle süratli kilo verebileceğiniz turşularda tuz orantısına dikkat etmelisiniz.
2- Sirke ve limon suyu özelliği ile ödem atmanız hızlanacağı için denetimli içmelisiniz.
3- Turşu suyunun ziyade tüketimi mideye zarar verebilir.
4- Tansiyonu çıkan kimselerde yapılan birinci müdahalelerden biri de turşu suyu içirmektir.
5- Sirkeli turşu suları karında yanmayı tetikleyebilir.

-TURŞU MU YOKSA TURŞU SUYU MU DAHA YARARLI?

Rastgele bir gıdayı uzun vade bozulmadan koruma edebilmek için kullanılan tuz, kişinin kan basıncını arttırarak tansiyonun çıkmasına yol açar. Çağımızdaki birçok kişiler tansiyon düşüklüğünde turşunun uygun geldiğini bilmektedir. Ama, yapılan çalışmalar tansiyonu düşük şahıslara turşu yerine turşu suyunu vermenin daha tesirli olduğunu göstermiştir.

Kan basıncının yükselmesiyle damarlar esnekliğini yitirerek plak isimli yağ tabakalarını oluşturur. Bu durum da damar sertliğinin en kıymetli faktörlerindendir. çok bol ölçüde turşuyu seven ve tüketen İnsanlarda, hipertansiyon görülme ihtimali başkalarına nazaran daha ziyade olduğundan ötürü tansiyon hastaları mümkün olduğunca az sayıda turşu tüketmelidir.

TURŞU SUYU NASIL HAZIRLANIR? KONUTTA TURŞU SUYU IMALATI:

Turşu suyu turşuların yapıldığı sebze ve meyvelerin öz suyu olmalıdır. Soradan yapılan turşu suyu, ya tuzlu yada sirkeli su olur. Kesinlikle ondan turşu suyu olmaz. Bu nedenle Bizim Köy Sepeti tarafından üretilen ve satışa sunulan Bizim Çubuk Turşu Suyu, kurulan turşuluk sebze ve meyvelerin turşularının suyudur. Belirli turşuların sularının yine belirli (formülü bizde saklı) oranlarda karıştırılarak elde edilen turşu suyu faydalı ve yararlıdır. Siz isteyin yeterki biz her Türkiye’nin her yerine Bizim Çubuk Turşu Suyu’nun kargoyla gönderiyoruz. Özel turşu suyunuz bizde hazır!

TURŞU SUYUNUN BESİN KIYMETLERI: (1 BARDAK/ 200 ml.)

Karbonhidrat (g): 3,63

Protein (g): 1,93

Yağ (g): 0,20

Lif (g): 0,31

Kalsiyum (mg): 26,00

Potasyum (mg): 200,00

Sodyum (mg): 372,00

Kolesterol (mg): 0,00

Vitamin A (IU): 334,00

Vitamin C (mg): 19,83

Demir (mg): 0,99

Not: Unutulmamalıdır ki turşu suyu ilaç değildir. Takviye edici gıdadır.