Turşunun ve suyunun saymakla bitmeyen bir çok faydası bulunuyor. Özellikle de turşuyu oluşturan sebze ve meyvelerde bağışıklık sistemini kuvvetlendiren birçok vitamin, mineral ve antioksidanları içeriyor. 

Tek bir çeşit turşudan ziyade farklı sebzelerin turşularını tüketmek vücuda alınan antioksidan çeşitliliğini artırdığından daha fazla fayda sağlıyor.


Örneğin antioksidan çeşidi olarak, pancar turşusundan polifenoller ve betalain, lahana turşusundan glukosinolat elde edip yüksek antioksidan çeşidi ve kapasitesiyle kış günlerinde soğuk algınlığına karşı kalkan oluşturabilirsiniz.


Turşu Bağışıklığı Güçlendiriyor


Turşu bütüncül olarak bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor. Bu koruyucu etkinliği hem içeriğindeki probiyotik bakteriler hem de turşuyu oluşturan sebze ve meyvelerin kendi özellikleri ile yapıyor. Yalnız bu sadece katkısız turşular için geçerlidir. Doğal tuşu özellikle de Çubuk Turşusu sürekli bir fermente halindedir. Fermente yiyecek olan Turşu bakteri açısından zengindir. Bu bakteriler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlıyor ki güçlü bir bağırsak florası güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına geliyor. 


Bu nedenle de ölçülü bir şekilde Çubuk Turşusu tüketmek sağlık açısından faydalıdır. 



Bizim Çubuk Turşularının Özelliği


Bizim Çubuk Turşuları Ankara’nın Çubuk ilçesinde üretilmektedir. Çubuk, Ankara’ya 40 km uzaklıkta olan tarım ve hayvancılık bölgesidiri. Özellikle de tarım konusunda iyi tarım uygulamasının yapıldığı doğal üretim bölgedir.  


Geçmişte çocukluluğumuzda yediğimiz o lezzetli sebzelerin halen yetiştirildiği bir Anadolu kasabası olan Çubuk, sadece Türkiye’de değil Dünyada da turşuları ile ünlü bir yerdir. 

Kadirşinas insanların yaşadığı Esenlik Şehri Turşunun Başkenti Çubuk’ta, atalarımızın bize öğrettiği adet ve geleneklerimize göre çok para kazanma değil helal kazanç kazanma yöntemi vardır. 


Bu medenle de Bizim Çubuk Turşularının tadı diğerlerinden farklıdır. Özellikle salatalık turşuları çok meşhurdur. 00 - 0 -1 ve 2 numara olarak adlandırılır. Kalibrasyon ölçüleri olarak salatalıklar numaralandırılmıştır. 00 ve 0 numara en küçük, 2 numara en büyük salatalığı işaret eder. En çok tercih edilen turşu ise 0 numara ve 1 numaralı turşulardır. Bizim Köy Sepeti markası olan Bizim Çubuk Turşularının tüm turşu çeşitleri en çok tercih edilen turşu çeşitlerindendir. 


KATKISIZ • DOĞAL • PROBİYOTİK


TURŞU • MARMELAT • REÇEL • SİRKE • SALÇA

Yağmur YİĞİNER

Bilgi İçin: 0552 808 35 37 

Sipariş için: www.bizimkoysepeti.com