En çok tüketilen gıdalardan biri olan üzüm sirkesi, mutfaklarımızda yerini sağlamlaştırmış klasik sirkelerimizden biridir. Bizim Köy Sepeti ailesi olarak bu eşsiz lezzette ve binbir şifaya gebe sirkemizi her daim mezelerimizde, sos yapımında ve salatalarımızı tatlandırmada kullanmaktayız. 


Üzüm sirkesinin faydalarını anlat anlat bitmez. Ama birkaç kelime ile anlatmak gerekirse doğadaki en güçlü antioksidanlardan biri olduğudur. Bu özelliği ile çağımızın vebası kansere karşı tam koruma sağlayan üzüm ve üzüm sirkesi babaannelerimizden, anneannelerimizden bizlere yadigar kalan üzüm sirkesi kullanma alışkanlığı sayesinde bu mucizevi besinden her daim yararlanabiliyoruz. 


Kansere karşı en güçlü silahlardan biri üzüm sirkesidir

Üzüm ve üzüm sirkesi polifenoller olarak bilinen güçlü antioksidanlar içerir. Bu sayede karaciğer, lenf, mide, meme, kolon ve cilt kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağlar.


İçerdiği yüksek miktarda demir, B12 ve folik asit sayesinde kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu destekleyerek kansızlığı giderir.


Üzüm sirkesi metabolizmayı hızlandırır, düzenli kullanımı sonucunda içerdiği asetik asit sayesinde yağ yakımını sağlar.


Vücuttaki kolesterolü ve tansiyonu dengeler. 


Üzüm sirkesi doğa ananın bizlere vermiş olduğu güçlü probiyotikleriden biridir. Bu özelliği ile bağışıklık sistemimizi koruyan üzüm sirkesi vücudumuzun direncini artırır. 


Üzüm sirkesi antifungal, antiviral ve antibakteriyel özeliklere sahiptir. Bu sayede yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.


Kötü kolesterolün düşmesini sağlar.


Not: İlaç değildir, ek gıdadır. Doğadan gelen şifadır.


Sağlığa pek çok faydası olan üzüm sirkesini yemeklerimize, salatalarımıza gönül rahatlığı ile katıp afiyetle tüketebilirsiniz.