Ülkemizde sıklıkla tüketilen kuşburnu içerisinde barındırdığı pek çok mucizevi fayda sayesinde şifalı bitkilerin başında gelir. Dünyada başlıca üretim sahası Avrupa, Afrika’nın kuzeybatısı ve batı Asya’dır. Ülkemizde ise kuşburnu bitkisinin doğal olarak yetişen 27 türünden 17’si verimli Gümüşhane topraklarında yetişir. Sadece Gümüşhane’de yıllık verilere göre yaklaşık 364 ton kuşburnu üretimi gerçekleşmektedir. Ankara’nın Çubuk ilçesinde Karagöl  ve çevresi, ışık dağı, aydos dağı ve çevresi özellikle kuşburnunun yetiştiği yerlerdendir.


Gülgiller familyasına ait kuşburnu, yabangülü, itburnu, itgülü, gülelması ve yiric gibi adlarla da biner. İçi tüylerle kaplı ve çok sayıda tohumu içerisinde barındıran bir bitki türüdür. Sonbaharda olgunlaşan rosa canina adlı bu bitki C vitamini açısından dünyanın en zengin bitkisidir. Yetiştiği yörenin insanlarına büyük bir gelir kaynağı oluşmasını sağlayan kuşburnu taze olarak tüketilmesinin yanında kurutularak da tüketilebilir. Sağlığa pek çok faydası bulunan kuşburnu işlenerek çayı ve marmelatı üretilir. 


Kuşburnunun içerisinde kalsiyum, selenyum, manganez, demir, C vitamini, E vitamini ve B kompleks vitaminleri bulunur. 




Kuşburnu Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur.

Yağ yakmaya yardımcı olan güçlü bir antioksidan olan tiliroside sayesinde başta karın yağları olmak üzere vücuttaki yağların yakımını kolaylaştırdığı kanıtlanmıştır.


Işıl Işıl Bir Cilde Sahip Olmak Mı İstiyorsunuz? 

İçerdiği C vitamini ve antioksidanlar sayesinde kuşburnu hücrelerin yenilenmesini sağlar. Ciltteki yağın, tüketilen sağlıksız besinlerin ve makyajın sebep olabileceği akne ve sivilcelerin yok edilmesinde önemli rol oynar.


Herkesin Günlük Hayatta Sıklıkla Karşılaştığı Ödem ve Kabızlıktan Mı Şikayetçisiniz?

Derdinizin en büyük dermanı kuşburnu. Özellikle ödem ve şişkinlik gibi insanın hayatını önemli ölçüde olumsuz etkileyen bu şikayetlere karşı Bizim Köy Sepetinin ve uzmanların önerdiği tek şey kuşburnu çayı. Düzenli tüketeceğiniz kuşburnu çayı sayesinde ödem ve şişkinlik gibi istenmeyen durumların yaşanmasının önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. 


Kanserin En Büyük Düşmanı Kuşburnu

İçerdiği polifonel sayesinde vücutta bulunan kanserli hücrelerle savaşmada yardımcı olur. Kanserli hücre sayısını önemli ölçüde azaltır.


Kuşburnunda bulunan doğal şeker sayesinde diyabet hastalarının gönül rahatlığı ile tüketebileceği besinlerin başında gelirKan şekerinin dengelenmesinde önemli rol  oynar.


Cilt Kuruluğundan Mı Şikayetçisiniz?

Kuşburnu yağı ciltteki kuruluğun giderilmesinde ve egzama tedavisinde doğa ananın bizlere bahşetmiş olduğu önemli bir ilaç kaynağıdır.


Kuşburnunu düzenli tüketerek saçlarınızın dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.

Saç dökülmesinin asıl kaynağı vücuttaki linoleik asit eksikliğidir. Kuşburnu ise bu asit bakımından oldukça zengindir. Kuşburnunu düzenli tüketerek saç dökülmesinin ve saç derisi rahatsızlıklarının önüne geçebilirsiniz.


Yağmur Yiğiner 

Bizim Köy Sepeti&Bizim Çubuk Turşuları