Lezzetiyle Baş Döndüren Cevizli Sucuğun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Gürcistan mutfağına özgü bir lezzet olan cevizli sucuk zaman geçtikçe Anadolu topraklarına yayılmış, insanlarımızın damağında ayrı bir kültür oluşturmuştur. Anadolu mutfağında kahvelerin ve çayların yanında, akşam yemeklerinden sonra tatlı niyetine tüketilmektedir. Mideye ağır gelmeyen yapısından dolayı her saatte ve öğünde afiyetle tüketebilirsiniz. 




Cevizli sucuk ipe dizilmiş cevizin kaynamakta olan şıraya batırılıp çekilmesinden sonra asılıp kurutulması ile elde edilir. Anadolu’nun pek çok yöresinde yapılan cevizli sucuk, Kahramanmaraş bölgesinde ‘sucuk’, Elazığ bölgesinde ‘orcik’, Gümüşhane ve Artvin bölgesinde ‘köme’ olarak adlandırılmaktadır. 


DİKKAT!

Doğal olarak evde üretilen sucuk pekmez, dut yada üzüm suyu kullanılarak elde edilirken fabrikalarda bunların yerine glikoz ve sakkaroz bazlı şıralar kullanılmaktadır. Daha fazla üretim ve düşük maliyetler sonucunda yapılan bu uygulama insan sağlığını fazlasıyla tehdit etmektedir. 


Cevizli Sucuğun Sağlığa Faydaları Nelerdir?


Cevizli sucuk enerji değerleri yüksek proteinler içerir.


İçerisinde potasyum, kalsiyum, magnezyum, K vitamini, A, D, E ve B grubu vitaminleri bulunur.


İçerdiği pek çok vitamin ve mineral sayesinde vücudumuzun  hücre ve doku yenilenmesini sağlar. 


Bağışıklık sistemimizi güçlendirir, enzim üretimine yardımcı olur. 


Cevizli sucuk selenyum minerali içeren ender besinlerden biridir. Bu mineral sayesinde prostat başta olmak üzere pek çok kanserin önlenmesini sağlar. Kalp ve damar hastalıklarını tedavi eder.


Vücuttaki su dengesinin korunmasına yardımcı olur.



Bizim Köy Sepeti

Organik, Doğal Ev Yapımı Köy Ürünleri 

Dünyaca Meşhur Bizim Çubuk Turşuları

SİPARİŞ ve BİLGİ İÇİN

www.bizimkoysepeti.com

0552 808 35 37


Yağmur Yiğiner

www.bizimcubuktursulari.com 

Türkiye’nin her yerine kargomuz mevcut


#bizimköysepeti #bizimçubuktursuları #bizimkoysepeti #cubuktursusu #tursu #evyapımı #organik #doğal #sağlıklı #yöreselürünler #yoreselurunler #evyapimicubuktursusu #Ankara #aybü #trt #aa #İstanbul #tursukralicesi #turşukraliçesi #İzmir #sağlıklıgıda #sağlıklıürünler #probiyotik #salatalıkturşusu #acıbiber