Kozalak Turşusunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?


Kozalak turşusu, pek çoklarımızın bilmediği, bilip tadanlarımızın ise müptelası olduğu gerçek bir lezzet ürünü. Kozalak öylesine şifalıdır ki tarih sahnesinin pek çok yerinde karşımıza çıkmaktadır. Gelin hep birlikte kozalak bitkisinin tarihteki yerine ışık tutalım.

Bir çok maya ve mısır tanrıları başta olmak üzere, kibirli Yunan tanrıları dahi çam kozalağını kültürlerin merkezlerine almışlardır. Yine Meksika tanrılarını sembolize ederken çam kozalağı manevi yükseliş ve ölümsüzlük sembolü olarak kullanılmıştır.

Çam kozalağı bugün bile Papa’nın kutsal değneklerin hepsinde bulunuyor.

Çam kozalağı insan beyninde bulunan pineal gland isimli üçüncü göz olarak da adlandırılan bu kısım ile benzetiliyor.

Çam kozalakları havanın nem durumu hakkında bilgi verir ve böylece orman yangınları hakkında ön bilgi sağlanmış olur. Ormanlardaki yaprakları genişçe açık çam kozalağı havanın kuru olduğunu ve orman yangını riskinin yüksek olduğunu belirtir.

Reçelinden turşusuna kadar mutfakta kendine yer edinebilmiş bu besin kaynağının turşusunun faydaları ise saymakla bitmiyor.

Kozalak Turşusunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kozalak bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Akciğer sağlığına iyi geldiği araştırmalarca kanıtlanmıştır. Öksürük, astım, sigara kullanımına bağlı olarak oluşan akciğer problemlerine, tıkanma ve balgama karşı oldukça etkilidir.

Saç ve cilt bakımında büyük bir yeri vardır.