KLEOPATRA’NIN SAĞLIK SIRRI: TURŞU


Bizim Çubuk Turşuları, çeşitli sebze ve meyvelerin özel tarifle su ile birlikte Ankara’nın Çubuk ilçesinde fıçı ve kavanozlarda bekletilip uzun süre saklanabilecek duruma getirilmesi sonucu elde ediliyor. 

Ülkemizde özellikle de Çubuk’ta turşu kültürünün oldukça zengin olduğunu söyleyebiliriz. Salatalık, biber, kelek, yeşil domates, acur, lahana, pancar, taze fasulye, bamya, acı biber, kırmızı domates, yeşil erik ve patlıcan gibi 30 çeşit tuşu sofralarımızda en sık gördüğümüz turşu çeşitleridir. 

Turşunun sofralarımızda önemli ve lezzetli bir yeri var, bununla birlikte turşunun geçmişi sandığımızdan çok daha eskilere dayanıyor. Öyle ki turşu, Antik zamanlarda bir güzellik unsuru olarak kabul ediliyordu. Hatta Kleopatra, güzelliğinde turşunun da payı olduğunu düşünüyordu. Aristo hastalıkları iyileştirici etkisine övgüler düzerken, Roma imparatorları askerlerini güçlendirmek için de Turşuya başvuruyordu. Denizaşırı ülkelere yol alan gemilerde denizcilerin ambarlarında bulunan fıçılar da turşu doluydu.

 

Bizim Çubuk Turşuları Bağışıklık sistemini güçlendiriyor!

  • Yararlı bakterileri barındıran turşunun bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor.
  • Metabolizmayı da hızlandıran turşunun suyu da en az turşu kadar faydalı.
  • Son yıllarda yapılan araştırmalar, turşu suyunda bulunan asetik asitin vücuttaki yağ birikimini bastırdığını ve metabolizmayı hızlandırdığını söylüyor.
  • Turşunun faydaları arasında doğal probiyotik sağlama özelliği de önemli, probiyotiklerin sindirim sistemi üzerindeki sayısız yararları bulunuyor.
  • Ayrıca taze toplanmış sebze ve meyvelerden yapılan turşu, bu besinlerin içeriğindeki antioksidan maddeler sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur.

Not: Turşunun her ne kadar bir konuda faydası olduğu bilinse de unutmamalıdırki turşu ilaç değildir. Takviye edici besindir. 

İnternet Adresimiz

www.bizimkoysepeti.com 

Sipariş ve Bilgi için DM&WhatsApp

WhatsApp 0552 808 35 35


#bizimköysepeti #doğal #lezzetli #turşu #turşuyapımı #sağlıklı #sağlıklıyaşıyoruz #sağlıklıbeslenme #evyapımı #köyürünleri #tarladansofraya #ankara #çubukturşusu #cankaya #çayyolu #istanbul #izmir #antalya #malatya #bursa #sivas #kırıkkale