İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuz Öztürk, turşunun geleneksel yöntemlerle ve katkısız bir şekilde hijyen kurallarına uygun koşullarla yapılması ve dozunda tüketilmesi durumunda fayda sağlayacağını söyledi.


Lahanadan salatalığa, fasulyeden havuca, karnabahardan patlıcana, biberden kelek turşusuna birçok çeşidiyle kış sofralarının vazgeçilmezi olan Bizim Çubuk Turşuları, kendine has lezzetiyle mutluluk veriyor.


Fabrikasyon hazır turşuların sodyum oranının çok yüksek oluğundan yüksek tansiyonluların diyabeti, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olanların tüketmemsi gerektiğini hatırlatan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuz Öztürk, “Biz geleneksel ev yapımı turşuları öneriyoruz.Turşu tüketmesinde sağlık açısından bir problemi bulunmayanlar, özellikle evde yapılan turşuyu ölçülü tükettiklerinde fayda sağlayabilirler. Fabrikasyon turşu yüksek oranda sodyum içerdiği için; yüksek tansiyonu, diyabeti, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olanların çok kontrollü yemeleri hatta hastalık düzeylerine göre hiç yememeleri gerekiyor. Özellikle hazır turşuların sodyum oranları daha yüksek olduğundan riski artırıyor.” dedi.


Turşu tüketildiği gün ödem artışını engellemek için mutlaka su tüketimini artırılması gerektiğini kaydeden Öztürk, “Çubuk turşuları ev yapımı turşulardır. Bizim Köy Sepeti tarafından üretilip satılan Bizim Çubuk Turşuları da ev yapımı turşulardan. Sağlıklı doğal gıdalar tüketmek her zaman için faydalıdır” diye konuştu.