Türkiye’nin vişne merkezi olarak bilinen ve tek başına Türkiye’nin yüzde 30 vişnesini karşılayan Ankara’nın Çubuk ilçesi vişnesini patentledi. 


Kendine has aroması, lezzeti ve kalitesiyle Türkiye’de en çok tercih edilen Çubuk vişnesi Çubuk Belediyesi’nin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) tescillenerek coğrafi işaret belgesini aldı.


Henüz dalından toplanmadan alıcı bulan Çubuk vişnesi, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın girişileriyle Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) tescillenerek coğrafi işaret aldı.


Ankara'nın yüzde 70 vişnesinin üretildiği ve bu nedenle birinci sırada üreticisi olan Çubuk, Türkiye'nin beşinci vişne üretim merkezi konumunda bulunuyor. 

Özellikle Kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısındaki yükseklik ve iklim farklılıklarıyla farklı dönemlerde vişne üretimi olan ilçede yaz boyu vişne hasadı yapılmaktadır. 


İstanbul Sebze ve meyve Hali tarafından özel olarak talep edilen Çubuk Vişnesi, geçmişte olduğu gibi günümüzde de en özel sofraları süslüyor.  


Çubuk Belediyesi ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından kurulan örnek atölye ile vişnenin piyasa değeri daha da artırılmaya çalışılacak. 

İşletmelere ve girişimcilere rehberlik edecek olan atölye sayesinde yeni istihdam olanakları sağlanılacakken ürünlerin ise katma değerinin daha da çok artırılması amaçlanıyor. 


Çubuk Vişnesine Coğrafi işaret belgesi alan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’a, Çubuk Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ekibine ve Çubuk Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdrülüğü personeline çok teşekkür ediyoruz.


Yağmur Yiğiner

Bizim Köy Sepeti