Türkiye’nin En İyi Ev Yapımı Çubuk Turşucusu

Turşu denildiğinde akıllara ilk gelenlerden biri Ankara’nın Çubuk ilçesi diğeri ise Adile Naşit ve Münir Özkul’un unutulmaz filmi Neşeli Günler dir. 

Filimdeki gibi herkesin turşuda bir favorisi vardır. Bazılarına göre limonla kurulan turşular makbuldür bazıları isen de sirkeyle kurulan turşu makbuldür. 

Kış sofralarının baş tacı kütür kütür turşular, pek çoğumuz için kuru fasulye pilavın olmazsa olmazı, mantının en güzel eşlikçisidir. Sebze meyvesine göre ya limonla ya da sirke ile yapılan turşuların her birinin bence kendine has bir tadı var.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır. Gelin biz bu yazıda limon mu sirke mi tartışmalarını bir kenara bırakalım ve Türkiye’nin ve Ankara’nın Çubuk ilçesinin en lezzetli turşucusunu keşfe çıkalım.

Kavunun küçüğü olan kelek turşumuz Bizim Çubuk Turşuları

markasıyla kütür kütür limonlu nefis tadıyla satışta.


Çubuk’un en eski lezzet duraklarından biri de Bizim Çubuk Turşuları, yıllardır turşu kuran Yiğiner ailesinin tüm turşuları efsane ama özellikle salatalık, lahana dolma, domates ve sarı biber turşularının tadı bence çok başka.

Siz de sofralarınıza renk katacak lezzetli mi lezzetli turşular arıyorsanız bir tık kadar uzakta olan Bizim Köy Sepeti’ne girerek turşuları incelemelisiniz.

Bizim Çubuk Turşuları Üreticisi Yağmur Yiğiner Usta, Çubuk’ta 

Turşucular Kraliçesi Yağmur Yiğiner Usta’nın bol sarımsaklı turşularının hepsi güzel ama benim oyum kesinlikle salatalık, pancar, fasulye ve acı biberden yana. Patlıcandan fasulyeye, erikten çağlaya, bamyadan brokoliye birçok farklı sebzenin turşusunu bulabilirsiniz Bizim Köy Sepeti’nde. 

Bizim Köy Sepeti tarafından üretilen ve satışa sunulan Bizim Çubuk Turşuları, kütür kütür turşularından bir kere yediniz mi bağımlısı olabilirsiniz benden söylemesi. Turşu alırken yanında bir adet acılı veya acısız turşu suyu alıp içmeyi de ihmal etmeyin derim.

Lahana, domates, çeşit çeşit salatalık ve pancar Bizim Çubuk Turşuları’nda bulabileceğiniz turşu çeşitlerinden sadece birkaçı.

Bizim Çubuk Turşuları’nın sirke ile hazırlanan enfes turşuları dünyada da adından söz ettiriyor. Acurdan havuca, lahanadan kiraza, erikten tombul bibere otuzun üzerinde turşu çeşidi bulabilirsiniz.

Bizim Köy Sepeti’nin internet sitesine girerseniz benim önerim en sevdiğiniz turşulardan seçip koca bir bidon karışık turşu almanızdan yana olacaktır.

Klasik turşu çeşitleri haricinde kayısı, muşmula, kekik gibi farklı meyve turşuları da bulabileceğiniz Bizim Çubuk Turşuları’nda öne çıkan klasik lezzetleri arasında erik ve bamya turşusu var.

Özellikle sarımsak turşularının tadına doyum olmuyor benden söylemesi. Turşu severleri limon-sirke tartışmasına da kendince bir nokta koyan Bizim Köy Sepeti, lahana, salatalık turşusu, fasulye, domates ve pancar turşusu gibi turşulara sirkenin yanında limonda ilave etmiş.

Kütür kütür turşuları ile de mideye hitap eden Bizim Köy Sepeti’nin en beğenilen lezzetleri arasında kırmızı lahana turşusu da ilk sıralarda yer alıyor.

Salatalık, lahana, erik, kelek başta olmak üzere harika turşular bulabileceğiniz Bizim Köy Sepeti’nde salatalık turşusundan sonra benim favorim kesinlikle bamya turşusu.

Dünyadaki tüm turşular arasında benim favorim kesinlikle bir dünya markası olan Çubuk turşusudur. Çoğunlukla sirke ile kurulan Çubuk turşularının seveni çok.

BİZİM KÖY SEPETİ

KATKISIZ • DOĞAL • EV YAPIMI • PROBİYOTİK

TURŞU • MARMELAT • REÇEL • SİRKE • SALÇA • TARHANA •TURŞUSUYU • ERİŞTE • BAKLAVA 

Yağmur YİĞİNER

Bilgi İçin: 0552 808 35 37 

Sipariş için: www.bizimkoysepeti.com 


Dünyanın en büyük arama motoru Google'den bizim isteğimiz, fabrikasyon turşuları değil, bizim gibi ev yapımı yöresel köy ürünlerine arama motorunun baş sayfasından getirmesidir.