Çubuk Tuşusunun Sofralara Yolculuğu


Dünyaca Meşhur Bizim Çubuk Turşularını bir kere tadan bir daha bırakamıyor. Bunun sebebi de hem lezzetli olması hem de tamamen doğal ürünlerden katkısız bir şekilde yapılmasıdır. Biz bu yazımızı da tarlalarda yetişişmesinden sofralarımıza gelmesine kadar olan serüveni sizlerle paylaşmak istedik. 


Ankara’nın Çubuk ilçesinde Çubuk Ovası’nın bereketli topraklarından kadirşinas insanları tarafından yetiştirilen, doğal ve organik ürünlerimizi siz değerli tüketicilerimize güvenle sunmaktayız.


Ekim ayında başlayan tarlaların hazırlanması ekim yapılana kadar bir kaç defa toprak adeta elekten geçercesine sürülür. 

Çengel Köy Bademi isimli salatalık tohumları ve sebzeler Çubuk’un verimli topraklarına ekimi yapıldıktan sonra bir çocuk misali aylarca büyümesi beklenir. Bu sürede bir kaç defa çepinleme ve ot alımı yapılır. 

Sık sık sulanan salatalıklar çiçek açtıktan sonra yeni doğan bir cocuk gibi mutluluk başlar ilçede. Salatalıklar büyüyüp toplanmaya başladıktan sonra işin rengi değişir ve her evde bir telaş başlar. Bizim Köy Sepeti ailesinde de her gün doğumu he gün batımına kadar yoğun bir mesai başlar. Turşular kurulmak için ev kadınları bir araya gelir. Kimi salatalıkları toplar, kimi taşır, kimi yıkar, kimi turşuluk sarımsakları soyar. Kimi salatalıkları petlere yada fıçılara yerleştiriri. 7’iden 77’iye herkeste bir telaş, koşuşturma devam eder. Bu sürede Çubuklulardan fazla ilgi ve alaka beklemeyin. Sadece yardım için gelirseniz o zaman sizi görürler. Yoksa kimse kimseyi görmez ve ulaşmakta çok sıkıntılı olur.


Püf noktası bizde saklı turşularımızın nesilden nesile aktarılan geleneksel tarifi ile turşumuzun suyu hazırlanır. Bizim Çubuk Turşularının içerisinde tamamen doğal malzemeler, Sebze ya da Meyve, Tuz, Üzüm Sirkesi, Çubuk Doğal Kaynak Suyu, Biberiye, Defne Yaprağı, Dereotu, Limon, Sarımsak, Tane Karabiber. Unutmayın hepsi belirli oranda kullanılırsa işe yarar. Yoksa turşu eriri, yada çok sağlıksız olur. Özellikle tansiyon hastaları için. Bizim turşularımız herkes tarafından çok rahatlıkla kullanılabilir. Turşular petlere kurulduktan sonra yaklaşık 45 mayalanmaya alınır. Yani fermente süresi başlar ve turşular tüketilene kadar bu fermente devam eder. Çubuk Turşusu doğal ve ev yapımı olduğu için uzun süre durmaz. Katkısız olduğu için ağzı açıldıktan sonra kısa sürede tüketmek gerekiyor.


Olgunlaşan turşularımızı kendi sayfamızda satışa sunduğumuz için aracı olmadan sizlere ulaştırıyoruz. Böylede tarladan evimize evimizden de www.bizimkoysepeti.com adresimizden direk aracı olmadan sizlerin sofralarına ulaştırıyoruz. 

   


Çubuk Turşusunun en doğal ve en kaliteli ev yapımı Bizim Çubuk Turşuları markasını satın almak arık çok kolay. Dünyanın her yerine bir tıkla probiyotik fermente ev yapımı Bizim Çubuk Turşularını gönderiyoruz. Online satış sitesi  www.bizimkoysepeti.com internet adresinden yada @bizimkoysepeti  sosyal medya adreslerinden satışı yapılmaktadır. Yüz yüze satıştan farklı olmayan online satışlarımız için isterseniz 0552 808 35 37 telefon hattımızdan da ulaşabilirsiniz.



Cam kavanozlarda yada tarım bakanlığından onaylı pet şişelerde satışa sunulan, ürünlerimizde hiç bir katkı maddesi bulunmaz. Ürünlerimiz tamamen sağlıklı ve doğaldır. Ürünlerimiz kesinlikle fabrikasyon değildir. Ürünlerimizi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Turşunuzu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.


Çubuk Turşusu, Çubuk Belediyesi tarafından 2008 yılında 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname’nin 12. maddesi gereğince, tescil edilerek patentli bir turşu haline gelmiştir. 


Online Sipariş Vermek İçin Tıklayın:


Bizim Köy Sepeti www.bizimkoysepeti.com

Bizim Çubuk Turşuları www.bizimcubuktursulari.com

@bizimkoysepeti 


Telefon İle Sipariş İçin İletişim: 0552 808 35 37