Çubuk Turşusu Hakkında Aklınıza Takılan Tüm Bilgiler Burada


Sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin Meşhur coğrafi işaretli Bizim Çubuk Turşuları hakkında tüm bilgileri ve aklınıza takılan tüm soruları bu sayfada cevaplıyoruz. 

Sizden gelen soruları aklınıza takılanların cevabını aşağıda vermeye çalıştık.



 

Çubuk Turşu fiyatları neden farklı? Sabit bir fiyat neden yok?


Turşu almak istiyorum ama fabrikasyon olmasını istemiyorum?

Ev yapımı turşu fiyatları nedir? Ev turşusu fiyatları konusunda bilgi nasıl alabilirim? Toptan turşu almak istiyorum, toptan turşu fiyatlarını nasıl alabilirim? Ev yapımı turşu fiyatları nedir? Ev yapımı turşu satışı için ne yapabilirim? İnternetten turşu siparişi vermek güvenli mi? İnternetten turşu siparişi vermek için ne yapmalıyım? Karışık turşu fiyatları değişiyor mu? Meşhur Çubuk turşusu kaç lira? Ankara Çubuk turşusu kaç TL? Bizim Çubuk turşusunun fiyatı? Çubuk turşusu fiyatları kaç para? Çubuk Turşu Fiyatları ne kadar? Acı Biber Çubuk Turşu Fiyatları öğrenebilir miyim? 


EL-CEVAP:  Ev yapımı turşu ile fabrikasyon üretim yapılan turşuların fiyatları farklıdır. Ayrıca turşu fiyatları o yılki sebze üretimine göre değişiklik gösterebilir. Günümüzde kuraklık ve üretim maliyetlerindeki aşırı değişiklikler de turşu fiyatlarında değişikliklere neden olmasını sağlamaktadır. Sebze ve turşu üretiminin az yada çok olması da turşu fiyatlarını artırmaktadır. 

Turşu fiyatlarından ziyade doğal üretim olmasına, ev yapımı olmasına içerisinde kullanılan ürünlerin kalitesine ve de en önemlisi lezzetine bakmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Çubuk Turşusu diye farklı il ve ilçelerde yapılan taklit turşulardan sakınmanızı tavsiye ederiz. Çubuk turşularında fiyatlar tek ve sabit olmamakla birlikte ev yapımı turşuların fiyatları birbirine yakındır. Her ürünün farklı fiyatı olmasından dolayı fiyatlarda farklılık gösterebilir. Diğer ürünlerde olduğu gibi her yıl turşu fiyatları farklılık gösterebilir.


Bizim Çubuk Turşularını online satış ve alışverişiniz artık çok kolay


Dünyaca ünlü Çubuk turşusu satın almak için ne yapmalıyım? Ankara’nın Meşhur Çubuk turşusu nereden alınır? Turşu satış noktaları nerelerde? Bizim Çubuk turşuları toptan fiyatları? Çubuk turşusu nereden alınır? Hakiki Çubuk turşusu sipariş için ne yapmalıyım? Gerçek Çubuk turşusunu nasıl satın alabilirim? Gerçek Çubuk turşusu nereden alınır? Çubuk turşu online satış nasıl yapılıyor? Çubuk turşusu online satış güvenli alışverişi nasıl yapabilirim? Gerçek Ev turşusu satın almanın kolay yolu nedir? Çubuk Turşuları fiyatlarını görmek için burayı tıklayın…  


EL-CEVAP: Gerçektende ev yapımı Çubuk Turşularının üretim safhası çok meşakkatli ve zordur. Bu nedenle de katlanılan zahmete göre Çubuk Turşusu fiyatları gayet makuldür. Gerçek ev yapımı Çubuk turşusu nereden satılır? Sorunuzun cevabı ise ya gelerek bizzat yerinden satın almalısınız yada evinizden iş yerinizden yada yaşadığınız yerden hiç ayrılmadan bir tuşla yada akıllı telefonunuzla online bir şekilde internetten satın alabilirsiniz. 


Çubuk Turşuları dünyanın her yerinden yoğun talep almaktadır. Özellikle de bir yiyen ikinciyi üçüncüyü hep aynı yerden alır. Bu nedenle mutlaka turşularımızı tatmanızı tavsiye ediyoruz. Turşumuzdan satın almak için 0552 808 35 37 numarayı arayarak telefonla yada www.bizimkoysepeti.com online sipariş ile yada bizzat yerimize gelerek satın alabilirsiniz. Çubuk turşusu sipariş verin, lezzetin farkına varın. Evimizde annelerimiz ve kadınlarımız tarafından kurulan el emeği göz nuru lezzetli kıtır kıtır turşularla tüm sofralara girmeyi hedefliyoruz. Online, telefonla ya da direk yerinden yani Çubuk’tan alabilirsiniz. www.bizimcubuktursulari.com veya www.bizimkoysepeti.com gibi Çubuk turşusu web sitelerden güvenle alışveriş yapabilirsiniz.



Dünyaca Ünlü Çubuk Turşusu’nun Suyuda şifa kaynağıdır


Bizim Çubuk Turşularının Suyu nasıl yapılır? Çubuk turşusunun suyu nasıl hazırlanır? Çubuk turşusunun suyunu nereden bulabilirim? 


EL-CEVAP: Turşu kurulduktan sonra oluşan fermantasyonla içerisindeki sebze ve meyvelerin özü suya karışır. Turşunun içerisine konuşan sarımsak, tuz, sirke, karabiber, defne yaprağı, dereotu gibi doğal ürünlerin tadı ve aromasıyla turşu suyu şeklini, rengini ve tadını elde eder. Fakat bu su bazılarına tuzu ve tadı biraz ağır gelebilir. Herkesin içebileceği bir su olmayabilir. Bu nedenle çeşitli sebze ve meyvelerden kurulan turşu suları formülü bizde saklı olmak kaydı ile belirli oranlarda karıştırılarak herkesin rahatlıkla içilebileceği kıvama getirilir. İsmine de Bizim Çubuk Turşu Suyu dediğimiz dünyaca ünlü Turşu suyunu elde ediyoruz. Bizim Çubuk Turşu Suyunun fayda ve şifası doktor ve uzmanlar tarafından da onaylanmıştır.  Tatmanızı tavsiye ederiz.


Bizim Çubuk Turşuları neden ünlüdür? 


EL-CEVAP: Doğal yöntemlerle üretilen sebze ve meyvelerden yüz yıllardır nesilden nesile aktarılan tariflerle ev yapımı katkısız olarak üretilmesinden dolayı Çubuk Turşusu ünlüdür. Ayrıca tadının diğer turşulardan çok farklı ve leziz olması en büyük etkendir. Çubuk turşusunu yiyen tüm şefler ve vatandaşlar bu lezzetin farkını onaylamıştır.

Çubuk ev turşusu özelliği nelerdir? 


EL-CEVAP: Adı üstünde evde yapılan ve ninelerimiz, annelerimiz ve kadınlarımız taratından yapılan turşudur. Yani annelerimizin el lezzeti herkesin aradığı Anadolu Lezzeti sizin istediğiniz gibi bir turşu doğal ev yapımı katkısız olmasıdır. Herkesin damak tadına uygun olması kıtır kıtır olması bizim turşumuzu diğer turşulardan ayırmaktadır. 




Çubuk turşu çeşitleri nelerdir? 


EL-CEVAP: Her yerde yetişen sebze ve meyveden turşu olmayacağı gibi her meyve ve sebzeden de turşu olmaz. 

Dünyada turşularıyla ünlenen Ankara’nın Çubuk ilçesinde yapılan başlıca turşu çeşitleri şu şekilde: 


Çubuk’un en çok satılan ve sevilen turşu çeşidi Salatalık turşusudur. Dünyada da ilk olarak salatalık (Hıyar Turşusu) ile ünlenmiştir. Arkasından diğer turşu çeşitleri gelmektedir. Çubuk’ta 30’un üzerinde turşu çeşidi kurulup satılmaktadır. 


Bunlar sırasıyla; Salatalık Turşusu, Acur Turşusu, Ahlat (Dağ Armudu) Turşusu, Bamya Turşusu, Biberiye Turşusu (Tatlı, Acı, Kıl, Jelepeno, Cin, Tombul), Brokoli Turşusu, Dağ Eriği Turşusu, Domates Turşusu (Yeşil, Kırmızı, Dolma, Olgun), Ezme Turşusu, Fasulye Turşusu, Havuç Turşusu, Karışık Turşu, Karnabahar Turşusu, Kelek Turşusu, Kozalak Turşusu, Lahana Turşusu, Mürdüm Eriği Turşusu, Pancar Turşusu (Kırmızı), Patlıcan Turşusu (Dolma), Pezik Dal Turşusu, Alıç Turşusu, Ahlat Turşusu, Sarımsak Turşusu, 


Salatalık Turşusu büyüklüklerine göre numaralandırılmaktadır. Bunlar Salatalık (Bir Numara), Salatalık (İki Numara), Salatalık (Sıfır Numara) dır. 


Meşhur Ankara Çubuk Turşusu için Çubuk turşu festivali ne zaman?

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali ne zaman yapılacak?

EL-CEVAP: Çubuk Turşu Festivali 2005 yılından bu tarafa her yıl Eylül ayının ilk haftası düzenli olarak yapılamaktadır. Çubuk Turşu festivali 2005- 2006 - 2007 - 2008- 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013- 2014 - 2015 -2016 2017 - 2018- 2019 - 2020 yılında pandemi nedeniyle yapılmadı - 2021 - 2022- 2023 … ne zaman? 

Turşunun olgunlaşma zamanı ve kış aylarının başlangıcı olan her yıl Eylül ayının ilk yada ikinci haftası yapılmaktadır. 


Dünyaca Meşhur Çubuk Turşusu Üreticileri 

Sadece Türkiye’de değil Dünya’da da namı her geçen gün artan Çubuk Turşusu üretimi de her geçen gün artmaktadır. Genelde nesilden nesile geçen üretim metodu ile evlerde yada evlerin aynında üretilen Çubuk Turşusu Ankara’nın Çubuk ilçesinin önemli bir geçim kaynağıdır.  


Çubuk Turşusu üretimi 3 kategoriye ayrılmaktadır.  Bunlar evlerde ev hanımları tarafından üretilenler, evlerin yanında küçük atölyelerde üretilenler ve büyük imalathanele yapılan üretimler. 


Bizim Köy Sepeti’nin yaptığı gibi Çubuk’un Aşağı Çavundur başta olmak üzere, Gökçedere, Taşpınar, Sünlü, Büğdüz, Güldarpı, Ağılcık gibi mahallerinde hemen hemen her evde hanımlar tarafından turşu üretimi yapılmaktadır. Bizim Çubuk Turşuları’da evlerde geleneksel yöntemlerle üretilen turşularımızdandır.  


Çubuk turşusu markaları, üreticileri ve Çubuk Turşu imalatçıları hangileri? Toptan turşu satıcıları nerede? 


EL-CEVAP: Ankara’nın Çubuk ilçesi turşu üretici ve online perakende ve toptan satış üreticileri: Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Hanım Sultan Turşuları, Doğal Bahçem Turşuları, Çubuk Abad Turşuculuk


Evlerinin yanında küçük atölyelerde üretenler ise, Zavrak Turşuculuk, Fatihhan Turşuları, Aydos Turşu, Bal Turşuları, Can Turşu, Çavtursan Turşu, Çoban Turşuları, Işık Turşuculuk, İlhan Çubuk Turşusu, Kayahan Turşuları, Koray Turşuları, Langa Çubuk Turşusu, Naturel Turşu, Osmanlı Turşu Evi, Tiryakiler Turşu, Yakup Yerli Turşuculuk, Demirci Çubuk Turşuları, Engin Turşuculuk, Gökav Turşu, Gülfa Turşu, Gülhan Turşu, Güray Turşuları, Gürman Turşuları


Büyük imalathaneler ise, Benli Turşuculuk, Çubuk Ulus Turşuculuk, Koçum Turşuculuk, Esre Turşu, Azeri Turşucu, Tadım Turşu, Turna Natürel,, Yekta Turşu, Zirve Turşuculuk, Çubuk Tarım Kredi Kooperatifi gibi turşuculuk 


Çubuk turşusu Ankara da nerede satılır? 


EL-CEVAP: Nerede olursanız olun Çubuk Turşusuna ulaşmanız çok basit. İnternetten anında wwww.bizimkoysepeti.com adresinden istediğinize yere turşunuz gelir. Ankara’da direk bulmak biraz zor. En güzeli ve sağlamı bize yani Çubuk’a gelip almanızdır. En güzeli de internetten sipariş vererek almaktır. Çubuk turşusu yediğinize pişman olmayacağına emin olabilirsiniz.

Çubuk turşusu iletişim, telefon ve adresi neresidir? 


EL-CEVAP: Çubuk turşusunun üretim yeri sadece Ankara’nın Çubuk ilçesindedir. İlçenin her yerinde turşu üretilir ancak ilk ticari anlamda turşu üretimi Aşağı Çavundur mahallesinde olmuştur. Çubuk turşusunun tek adresi Ankara’nın Çubuk ilçesidir. Başka bir yerde üretilmez. Diğer üretilen de zaten Çubuk turşusu değildir. Ona kendi isimlerince Çubuk usulü turşu deniyor ve kesinlikle taklittir. Her şeyi ile Çubuk Turşusu farklıdır. 


Çubuk Turşusu için iletişim: 0552 808 35 37 veya www.bizimkoysepeti.com 


Çubuk turşusu faydaları nelerdir? 


EL-CEVAP: Çubuk Turşusunun faydası saymakla bitmez. Çubuk turşusunun ve suyunun iştah açıcı özelliğine sahip olduğu bilinen organik Çubuk turşunun, kanserden gribe, ülsere kadar onlarca hastalığa karşı koruyucu olduğu bilinmektedir. 

Türk mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası olan turşunun sağlık açısından da önemli bir işlevi olduğu belirtiliyor. Suyunun iştah açıcı özelliğine sahip olduğu bilinen turşunun, kanserden gribe, ülsere kadar ona yakın hastalığa karşı koruyucu olduğu belirlendi. Uzmanlar turşunun bilinenin aksine midenin düşmanı değil, dostu olduğunu söylüyorlar. Sebze ve meyvelerden 30’un üzerinde çeşidi yapılan turşunun tam bir doğal şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar salatalık, soğan, sarımsak, kozalak, armut, enginar, elma, yumurta, kiraz, vişne, ayva gibi sebze ve meyvelerden imal edilen turşunun her çeşidinin sağlık açısından çok önemli işlevlere sahip olduğunun söylüyorlar.


Çubuk turşusu nedir? 

EL-CEVAP: Çubuk Ovasında yetişen ilçeye has meyve ve sebzelerden oluşan doğal, temiz havası ve suyu ile yapılan özel meşhur mutlaka tadılması gereken bir turşudur.


Çubuk turşusu nasıl hazırlanır ve nasıl yapılır? Çubuk turşusunda kullanılan malzemeler nelerdir? Çubuk turşusu kurma ve kurulumu nasıl yapılır? Çubuk turşusu tuz oranı ne kadar olmalı? Çubuk turşusu ölçüleri, özelliği ve özellikleri nelerdir? Çubuk turşusu püf noktaları nedir? Meşhur çubuk turşusu tarifi? Çubuk turşusu yapımı için neler gerekli? Çubuk usulü turşu yapımı nasıldır? Çubuk turşusu tarifi? Evde Çubuk turşusu yapımı nasıl olur? 


EL-CEVAP: Çubuk Turşusu’nun yapımı şöyledir.  İstenen büyüklükte ve şekilde ayrılan sebzeler ön yıkama tankına alınır, çamur, çöp vs. yabancı maddeler yumuşatılır, daha sonra ikinci ve üçüncü yıkmaya tabi tutulur. Salatalıklar eleklerden geçirildikten sonra 0-1-2-3 numaralarına göre ayrıştırılır. 

Kelek turşusu için kabuk soyma ve iç temizlemesi (çekirdek çıkarma) yapılır. Lahana turşusu için gereksiz dış yapraklar temizlenir. Kırmızı pancar, yeşil fasulye, ayıklanır ve temizlendikten sonra kaynatılır. Böylece sebzeler temizlendikten ve ayrıştırma yapıldıktan sonra turşu yapımına hazır hale gelir. Turşuluk malzeme tenekelere veya fıçılara konulur. Sebzelerin üzeri taşana kadar malzemeye göre hazırlanmış kaya tuzu, sirke ihtiva eden salamura suyu ile doldurulur. Dere otu, defne yaprağı, sarımsak, acı biber gibi aroma ürünlerinin ilavesiyle hava girişi olmayacak şekilde sıkı olarak kapatılır, beklemeye alınır. Turşu yapımında 2 kg, 3kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg lık veya daha büyük fıçılar kullanılır. Turşunun geleneksel ve özel tadının ortaya çıkması için serin bir yerde takriben 35 gün ila 45 gün beklenir. Bu süreden sonra turşu yemeye hazır hale gelir. 

Siz zahmet etmeyin turşunuzu biz kurarız. 

Bizim Köy Sepeti - Bizim Çubuk Turşuları 

www.bizimkoyseoeti.com

www.bizimcubuktursulari.com

Alo Turşu: 0552 808 35 37


Not: İlaç değildir takviye edici gıda ürünüdür.