Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Congresium’da düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Fuarı’nda Bizim Çubuk Turşuları tanıtıldı. 


ATO tarafından düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine katılan Bizim Çubuk Turşuları, fuarın gözdesi oldu. 


Çubuk Belediyesi’nin destekleriyle açılan stantta, dünyaca ünlü Bizim Çubuk Turşuları’nın yanı sıra Çubuk agat taşından yapılan hediyelik ürünler de sergilendi.


Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan tarafından stantta turşu yapımı uygulamalı olarak gösterilirken, ziyaretçilere turşu, turşu suyu ikram edildi. Agat taşından yapılan ürünler hediye edildi.


Coğrafi işaretli ürünlerini uluslararası alana taşımak istediklerini söyleyen Başkan Acehan, “Çubuk’un değerleri olan Çubuk turşusu ve Çubuk agat taşına uluslararası coğrafi işaret belgesi almak için müracaatımızı yaptık. Hem belediye olarak hem de ilçe halkı olarak yerel değerlerimizi korumak ve tanıtılmasına büyük önem veriyoruz. Bizim Çubuk Turşularını diğer turşulardan ayıran özellik, fermantasyonun sürekli devam etmesidir. Hekim olduğum için turşu ve faydaları benim uzmanlık alanıma girmektedir. Turşu mikroflorası insanın direncini, bağışıklığını güçlendirmektedir. Biz Çubuk’ta turşuları tamamen doğal ürünlerden yapıyoruz. İçerisine sirke, sarımsak ve tuz katıyoruz. En önemlisi de turşuluk sebzelerin Çubuk’ta yetiştirilmesi gerekiyor. Bizim ürünlerimizin Türkiye için 2007 yılında alınmış coğrafi işaret belgesi bulunuyor. Bu ürünlere uluslararası coğrafi işaret almak için müracaatımızı yaptık. İnşallah bu belgeyi de aldıktan sonra özellikle Çubuk turşusunu tüm dünyada probiyotik gıda olarak tanıtacağız. Bu konuda çok iddialıyız. Hem agat taşımızı hem de Çubuk turşumuza yönelik alacağımız uluslararası bu belgelerle bu ürünlerimizi daha da tanınır ve ilçemiz adına daha çok istihdam ve gelir kaynağı olarak öne çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.


Ziyaretçilerden Ahmet Bozkurt da Subay evlerinde kız yurdu sahibi olduğunu söyledi. Bozkurt, "Çubuk turşularımızı yurdumuzda kızlarımıza tattırıyoruz ve çok beğeniyoruz. Sirkesi, tuzu, her şeyi kıvamında olan bir turşudur” ifadesini kullandı.