TURŞU ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

BİRBİRİNDEN FARKLI TURŞU ÇEŞİTLERİ


Turşu dendiğinde hemen hemen herkesin aklına dünyaca ünlü meşhur Çubuk Turşusu gelir. Bizim Çubuk Turşularının salatalık turşuları hafif eksi tadı ile ağız sulandıran nefis bir turşuduru. Her ne kadar Türkiye’de ve Dünyada salatalık turşusu en sevilen turşu çeşitleri arasında yer alsa da, bu alanda çeşit sayısı tahminlerin de üzerinde! 


Bizim Köy Sepeti tarafından üretilen Bizim Çubuk Turşuları’nın salatalık turşuları başta olmak üzere tüm çeşitleri bir birinden lezzetli ve kıymetli olsa da değişik turşuları da bilmekte fayda bulunuyor. 


Bizim Köy Sepeti, farklı turşu çeşitlerini sizlere sunuyor. Bu sofrada herkesin damak tadına uygun bir turşu mutlaka vardır.


KLASİKTEN VAZGEÇEMEYENLERE: TÜRK TİPİ TURŞULAR


Yöresel ev üretimi turşunun Türk mutfağında vazgeçilmez bir yeri olduğunu bilen Bizim Köy Sepeti, birbirinden lezzetli Çubuk Turşusu çeşitlerini sizlere sunuyor. Doğal ve organik geleneksel yöntemlerle üretilen sebze ve meyvelerden üretilen ev yapımı Bizim Çubuk Turşuları nesilden nesile reçetelere sadık olarak geliştirilen turşularımızda dereotu, defne yaprağı, kaya tuzu ve nefis sarımsak aroması ön plandadır. 


Çubuk Turşusu karışık, salatalık, lahana, pancar, kelek, patlıcan ve biber turşusu gibi turşular Bizim Köy Sepeti’nin bu ninelerimizin ve annelerimizin mutfaklarından ilham alarak ürettiği nefis turşu çeşitleri arasında yer alıyor. Bu turşu çeşitleri, kullanım şıklığı ve ihtiyaca göre pek çok faklı boyda alınabilir.


EGE USULÜ KORNİŞON TURŞUSU


Ülkemizin zengin mutfağında herhangi bur ürünün tarifini, tek bir bölgeye atfetmek zor olsa gerek. Ama konu turşu çeşidi olunca Ankara’nın Çubuk ilçesinden sonra Ege’ye de has bir turşu çeşiti bulunuyor. Oda Ege usulü kornişon turşusudur. 


Turşu olunca tüm kurallar değişiyor. Her bölgenin kendine has bir turşu kurma yöntemi mevcut. Bunlar arasında en sevilen tabiki Çubuk Turşusu geliyor ama bir tanesi de yapılış ve içerisindeki malzemelerin benzerliği bakımından Ege usulü turşu çeşitleri geliyor.… İçerisindeki defne yaprakları, dereotu ve sarımsağın birleşmesi ile ortaya çıkan benzersiz tat, sizi kendine hayran bırakabilir.


ALMAN TİPİ TURŞULAR

Turşu konusunda Türkiye’nin mutfağı kadar meşhur olan bir coğrafyaya gidiyoruz şimdi! Almanya’dan gelen turşu çeşitleri de oldukça ilgi çekici.


BİRAZ TUZ BİRAZ ŞEKER: GEWURZGURKEN

Alman turşu çeşitleri arasında dikkati çeken en önemli unsurlardan biri şeker kullanımı. Bu özellik Gewurzgurken turşusunda da ön plana çıkıyor. Türk tipi turşulara göre daha az tuzlu ve aynı zamanda şekerli olan bu turşu tipi, bize çok fazla uymasa da bazıları tarafından seviliyor olabilir.


HARDALIN LEZZETLENDİRDİĞİ TURŞU ÇEŞİTLERİ: ALMAN ALTIN SERİSİ

Turşuya biraz hardal eklemişler! Alman Altın Serisi Klasik Salatalık Turşusu, acılı ve normal çeşitleri ile yiyenleri memnun ediyor. Özel hardal tohumlarından üretilen, tatlı ve eksinin bir arada kullanıldığı bu turşu çeşitleri; farklı bir lezzet arayanların beğenisini kazanabilir. 


MANGALDA TURŞU OLUR MU?” DEMEYİN!: GRİLL GURKEN


Türklerin ve Almanların ortak noktalarından biri turşu ise, bir diğeri ile şüphesiz mangal keyfi! Bu iki fikri birleştiren Bizim Köy Sepeti, Grill Gurken ile olmasa da Bizim Çubuk Turşularıyla yaz aylarında da severek tüketebileceğiniz bir turşu türünü sofralara kazandırıyor.


ÖZEL LEZZETLER ARAYANLAR İÇİN FARKLI TURŞU ÇEŞİTLERİ

Turşu denince akla gelen salatalık olsa da, Bizim Köy Sepeti tarafından üretilen Bizim Çubuk Turşuları’nın turşu çeşitleri bunlarla sınırlı değil. Birbirinden farklı sebzelerden lezzetli turşular elde etmek mümkün. Siz sebzeyi seçin, turşulama işlemini Bizim Köy Sepeti’ne bırakın!


ACI SEVENLERE ÖZEL TURŞU ÇEŞİTLERİ

Hemen her turşunun kendine has hafif acılı biraz da sarımsaklı bir lezzeti vardır. Acı seviyesini bir adım daha yukarı çıkartmak isteyenler içinse, özel karışımlar mevcuttur. Bizim Çubuk Turşuları’nın Acı Biber Turşusu, kırmızı ve normal Biberiye Turşusu ve Jalapeno Dilimli Acı Biber Turşusu çeşitleri; acı sevenlerin beğenisini kazanacak.


MEZE TADINDA LEZZETLER: FARKLI SEBZELERDEN TURŞU ÇEŞİTLERİ


Bizim Köy Sepeti’nin geliştirdiği Bizim Çubuk Turşuları’nın benzersiz turşu çeşitleri, yemeğin içerisine katılan küçük bir detay olmaktan da öte, başlı başına bir meze görevi görüyor. Közlenmiş Biber çeşitleri, acılı ve normal seçenekleri ile sofralarına en pratik şekilde bir çeşit daha katmak isteyenlerin tercihidir. Közlenmiş Patlıcan ve Patlıcan Salatası da aynı pratikliği sunan öteki ürünlerdir.

Et yemeklerine lezzet katmak isterseniz, Gümüş Soğan Turşusu tam size göre. Koruyucu ve renklendirici içermeyen bu lezzetli turşu, yemeklerinize benzersiz bir dokunuş katacak.

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bir sebze arayanlara önerimiz: pancar! Pancar keyfini yıl boyu sürmek isterseniz eğer, pancar turşusu tam size göre. Sofralarına lezzet kadar sağlık da katmak isteyenlerin tercihi Pancar Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nin ürün yelpazesindeki en sevilen lezzetlerden bir tanesidir.


Bizim Köy Sepeti ( www.bizimkoysepeti.com ) genç kadın girişimci Yağmur Yiğiner tarafından oluşturulan ve kendi üretimi ürünlerinin satışa sunulduğu çok güvenilir bir alışveriş sayfasıdır. 

-Sayfada Satılan Ürünlerimiz

-Bizim Çubuk Turşuları

-Bizim Köy Sucukları

-Bizim Köy Tarhanası

-Bizim Köy Eriştesi

-Bizim Köy Salçası

-Bizim Köy Marmelat ve Reçelleri

-Bizim Köy Baklavası 

-Bizim Köy Şalgam Suyu

-Bizim Çubuk Turşusuyu

-Meşhur Bizim Çubuk Turşusu 

-Üretim Yeri Ankara’nın Çubuk ilçesi


Bizim Köy Sepeti 

SİPARİŞ ve BİLGİ İÇİN

www.bizimkoysepeti.com

-0552 808 35 37

Yağmur Yiğiner



Dünyanın en büyük arama motoru Google'den bizim isteğimiz, fabrikasyon turşuları değil, bizim gibi ev yapımı yöresel köy ürünlerine arama motorunun baş sayfasından getirmesidir.