Kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti Bizim Çubuk Lahana Turşusu, içerisine sığdırdığı birçok yararlı bakterilerle koronavirüs başta olmak üzere zararlı virüslere karşı bağışıklığımızı güçlendiriyor.


Geleneksel Türk Mutfağı’nın sevilen lezzetlerinden biri olan Lahana turşusunun faydaları saymakla bitmiyor. Probiyotik etkilerinin vücudumuza sağladığı faydalarıyla birlikte tam bir şifa kaynağı olarak bilinen, kışın öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezi Bizim Çubuk Lahana Turşusu, ayrıca bağışıklık güçlendirici etkisiyle de zararlı bakteriler başta olmak üzere koronavirüse karşı vücudumuzun savunmasını güçlendirerek, yararlı bakterileri savaşmak için harekete geçiriyor.


Probiyotik etkisiyle sindirim sistemini düzenleyen Bizim Çubuk Lahana Turşusu, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücut dengesini koruyarak hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor.  Lifli ve düşük kalorili olması ile hem tok kalmamıza hem de ödem atmamıza destek olan bu lezzetli yiyecek, fermantasyon esnasında antioksidan fitokimyasallar üreterek detoks etkisi de sağlıyor. Özellikle bayanların güzelliklerine güzellik katıyor. Güçlü bir potasyum kaynağı olarak da bilinen Bizim Çubuk Lahana Turşusu, ataların bize öğrettiği gibi kas ağrılarını hafifletici etkisiyle bu gün sporcuların da sıkça tükettiği besin haline geliyor.

www.bizimkoysepeti.com adresimizde satışa sunduğumuz Bizim Çubuk Turşuları sizler için her zaman en güzelini üretmek için çalışıyor. Atalarımızdan nesilden nesile aktarılan özel Çubuk Turşusu tarifleriyle özenle ürettiğimiz Bizim Çubuk Turşuları Türkiye’nin dört bir yanına kargo ile gönderilmektedir. Tarladan sofraya ulaştırılan turşularımız 7/24 online satışı yapılmaktadır.


Bizim Çubuk Lahana Turşusunu saymakla bitmeyen faydalarını daha iyi anlatabilmek için Lezzetli bir turşu nasıl yapılır püf noktaları bizde kalmak üzere sizlere tarifini kısaca verelim.

İşte, kendinize ve sevdiklerinize şifa olacak, kuru fasulyenin yakın arkadaşı Lahana turşusu tarifi ve püf noktaları…


-Bizim Çubuk Lahana Turşusu Tarifi

Malzemeler

- 1 kg beyaz lahana

- 4 adet havuç

- 3 adet kereviz sapı

- 8 diş sarımsak

- 1 su bardağı üzüm sirke

- 1 su bardağı su

- 4 yemek kaşığı kaya tuzu

- 4 adet nohut


Bizim Çubuk Lahana Turşusu Yapılışı

Lahanayı ince şeritler halinde doğrayın ve boş bir kaba alıp tuz ile birlikte ovmaya başlayın. Ardından üstünü kapatıp 1 saat kadar bekletin. Böylece suyunu salmasına yardımcı olabilir ve kavanoza yerleştirmeyi kolaylaştırabilirsiniz.


Turşu kavanozunuza yumuşamış lahananın 3’te birini yerleştirin ve üzerine; 2 adet doğranmış havuç ve 4 diş sarımsak yerleştirin. Üzerine kalan lahananın yarısını da ekleyip bir tur daha kalan havuç ve sarımsak ekleyin.


Kalan lahanayı da kavanoza aldıktan sonra üzerine nohutları ilave edin. Su ve sirkeyi üzerini geçinceye kadar ekledikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatarak karanlık ve serin bir yerde 15-20 gün beklettiğinizde turşunuz hazır oluyor.


Tabi ki lahananın miktarına ve kavanozun büyüklüğüne göre tarifi uyarlayabilirsiniz. Önemli olan su ve sirke oranınızın bire bir ve kavanozun üzerinde boşluk kalmaması. Ayrıca bunu zencefil ve kereviz sapı ekleyerek de kurabilirsiniz. 


Afiyet olsun…


KATKISIZ • DOĞAL • PROBİYOTİK


TURŞU • MARMELAT • REÇEL • SİRKE • SALÇA

Yağmur YİĞİNER

Bilgi İçin: 0552 808 35 37 

Sipariş için: www.bizimkoysepeti.com 



Dünyanın en büyük arama motoru Google'den bizim isteğimiz, fabrikasyon turşuları değil, bizim gibi ev yapımı yöresel köy ürünlerine arama motorunun baş sayfasından getirmesidir.