-Acı biberin 14 Farklı Faydası

Acı biber spor gibi zayıflatır çikolata gibi mutlu eder. 

Bazı uzmanlar her gün 1 adet acı biber yenilmesi gerektiğini belirtiyor. Acı biber içeriğindeki vitamin, kalsiyum ve potasyum nedeniyle en sağlıklı besinler arasında bulunuyor. 

Haydi Şimdi Acı Biberin Faydalarını Sıralayalım;

Vücudun betakaroten ihtiyacını tek bir besinle sağlayan acı biberden günde 1 kez yemeniz yeterlidir. C vitamini açısından zengin olan acı biber vücudun dayanıklılığını arttırarak gribe karşı vücudunuzu koruma altına aldığı bilinmektedir. 

Doğal maddesi capsaicin olan acı biber ağza değdirildiği anda yakıcı bir his uyandırır. Bu his sayesinde sinirler yumuşayarak beyinde endorfin salgılar. Beyin bölgesinde salgılanan endorfin vücuda iyi geldiği (ağrı kesici gibi) etki oluşturduğu bilinmektedir. 

Üniversiteler tarafından yapılan araştırmalarda acı biberin yenmesi sonucunda trigliseritlerin düşmesi gözlenmiş bunun sonucunda da kötü kolesterolde azalma görüldüğü kaydedilmiştir.

İçerisinde C vitamini, betakaroten ve antioksidan bulunmasından vücudu kansere ve kalp krizi riskine karşı koruduğu üzerine bir çok görüş bulunmaktadır. Dolaşımın hızlanmasında etkili olan acı biber felç geçirme riskini de aza indirdiği bilinmektedir.

Midedeki mikropların ölmesinde etkili olan acı biber mide rahatsızlıklarında en çok görülen ülserin ilerlemesini önlediği biliniyor. Ancak her şeyde olduğu gibi fazlasınında zararı olur. 

İştah açıcı olarak çok tercih edilmese de acı biber iyi bir zayıflatıcı olduğuna inanılmaktadır. Kabızlık sorununun önlenmesinde etkili olan acı biber aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasını sağladığına inanılır.

Solunum zorluğu yaşayanlarda da etkili olduğuna inanılan acı biberin, balgam söktürdüğü ve kronik bronşit rahatsızlıklarında da etkili olduğuna inanılmaktadır.

Sindirim salgısını arttırdığı üzerine bir çok makale olan acı biber için iştah açtığı ve bu sayesinde sindirimin daha rahat olmasını sağladığına inanılmaktadır. 

Lif açısından zengin olan acı biberden günde 1 tane yiyerek kabızlık sorununu önlendiği bilinmektedir. 

Kanserli hücrelerin öldürülmesin yardımcı olduğu düşünülen acı biberin doğal bir kemoterapi görevi gördüğüne inanılır. 

Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan acı biber, yağ yakma özelliği sayesinde de kolay zayıflamaya yardımcı olduğunan inanılır. 

Kan dolaşımını hızlandırdığı araştırmalarda bulunan acı biberin gribal mikropları önleyerek nezle ve soğuk algınlığını önlediğine de inanılır.  

ACI BİBER NE ZAMAN ZARARLI OLUR?

Uzmanlar acı biberin fazla tüketildiğinde hemeroid rahatsızlıklarında zorlanma oluşturduğunu bildirirler.
Ülser sorunu bulunanlar aşırı acı biber tüketmemeliler.
Acı biber yiyenlerde sinirlilik bir nebze daha fazla olur. 


KATKISIZ • DOĞAL • PROBİYOTİK


TURŞU • MARMELAT • REÇEL • SİRKE • SALÇA

Yağmur YİĞİNER

Bilgi İçin: 0552 808 35 37 

Sipariş için: www.bizimkoysepeti.com 



Dünyanın en büyük arama motoru Google'den bizim isteğimiz, fabrikasyon turşuları değil, bizim gibi ev yapımı yöresel köy ürünlerine arama motorunun baş sayfasından getirmesidir.